top of page
Abstract Background
Post: Blog2_Post

Ahşap Evler

 Ahşap evler, natürel dokularıyla ve sunduğu sıcak atmosferiyle oldukça rağbet görüyor. Bu yazımızda Eddy Cretaz imzası taşıyan tepedeki ahşap ev projesine yer vereceğiz. Günümüzde şehir yaşamını sürdürenler için, doğa ile iç içe konfor sunan evlere özlem gittikçe artıyor. Muntazam tepe manzarası eşliğinde ahşap konut projesi için İtalyan Alpleri'ne uzanıyoruz. Doğa ile iç içe huzur veren manzarası ile işte tepedeki şahane ev!


İnşa süreci

Sadece 12 hafta içinde inşa edilen bu ahşap dağ evinin inşa sürecinden kareler burada görülüyor. Ahşabın sıcaklığıyla son derece işlevsel ve estetik unsurlar barındıran projede kalabalık aileler için kullanım ihtiyaçlarını muntazam karşılayan yaşam alanları dizayn ediliyor. Ahşap evin inşa sürecinin ne kadar hızlı olduğu görülmekte olan karelerdeki aşamalardan gözlemlenebilir.


Çarpıcı cephe dizaynı ile gece ışıklandırması

Ahşap evler sıcak bir atmosfer sunar. Muntazam ışıklandırma unsurlarıyla daha da öne çıkan natürel dokuların yanı sıra sıcak atmosfer cephe dizaynında dekoratif öğelerle buluşuyor. Çarpıcı cephe dizaynı ile gece ışıklandırmasını gördüğümüz bu karede açık ve havadar alanlarda oturma alanları dizayn edilmiş. Ayrıca bir havuz modeli barındıran projede bir ailenin tüm ihtiyaçları muntazam karşılanıyor. Hem konfor hem de mimari açıdan çarpıcı unsurlar barındıran ahşap projesi birçok insanın hayallerini süsleyebilir.


Enerji verimliliği için güneş enerjisi

Temiz hava ve doğal güzelliklerin tadını çıkarmak için, yürüyüş yaparak keyifli bir gün geçirmek isteyenler için rüya gibi bir atmosfer. Doğa ile iç içe yeşil ve ahşabın muntazam uyumuyla vereceği huzur ziyaretçilerini bekliyor. 


Havuz alanı

Bahçeye ve havuz alanına baktığımızda konfor esas alınıyor. Bahçe alanında bir havuz modeli bulunmasının yanı sıra çim alanla çevrili huzur veren bir atmosfer oluşuyor. Serin bir öğleden sonrası esintisi eşliğinde dingin atmosferin keyfini çıkarmak isteyenlere ilham verebilir. Dekoratif çiçeklerle son derece şık hale getirilen bahçe alanında şezlonglar, yemek masası takımı ve koltuk modeli kullanılıyor.


Aydınlık ve ferah atmosfer

Ahşap ve dağ evlerinin en çarpıcı yönü, rustik stil mimaride olduğu gibi, ahşabın yoğunluklar kullanılmış olması. Doğal ışık, ahşabın sıcak dokusu mekanı öne çıkaran unsurlardan. Soğuk günlerin aranılan faktörlerinden biri de şömine, iç mekanda ayrıca çekici bir hava katıyor.

Tepedeki ev

Ahşap ev, çarpıcı bir doğa manzarasına eşlik ediyor. Son derece etkileyici ve çarpıcı bir manzaraya sahip konut projesinde eğimli çatı modeli ile geleneksel çizgiler kullanılıyor. Yüzme havuzu ve bahçe barındıran konut projesinde sıcak ve güneşli yaz günleri için mükemmel bir atmosfer mevcut.


Ahşabın zamansızlığı ve estetik unsurlar

Doğa manzarası eşliğinde büyük bir balkon manzarasını görmekteyiz. Tepedeki evin konum itibariyle muntazam bir manzarası mevcut. Meditasyon yapmak, gevşemek ve dingin atmosferin keyfini çıkarmak isteyenlere ilham veren rüya gibi bir ahşap ev projesi. Böylesi enfes bir manzara eşliğinde havuzlu bir ahşap eve sahip olmak istemez miydiniz?

34 views0 comments

ION CONSTRUCTION

ARCHITECTURE DESIGN LTD. CO. 

| Steel Structure Buildings | 

| Wooden Houses | 

| Tiny Homes | 

info@ion-construction.com 

Subscribe Form

Thanks for submitting!

©2023 by ION ARCHITECTURE

banner-88x31.gif
00:00 / 04:08
  • Twitter
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Places
ScreenShot_20220106042049.png
bottom of page